Thursday, April 06, 2006

5,5 εκατ. ευρώ σε τρία έργα για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη θα χρηματοδοτηθούν τρία έργα από το Ε.Π. Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ. Τα έργα εντάσσονται στον άξονα «Αειφόρος ανάπτυξη της υπαίθρου» και στο Μέτρο 2.1.5 «Ενίσχυση, εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση στο επίπεδο της γεωργικής εκμετάλλευσης».

Αναλυτικά τα τρία έργα είναι:
1) «Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις για επενδυτικά σχέδια που επιχορηγούνται με ποσοστό δημόσιας δαπάνης ίσο με το 40% του συνολικού κόστους της επένδυσης»
2) «Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις για επενδυτικά σχέδια που επιχορηγούνται με ποσοστό δημόσιας δαπάνης ίσο με το 50% του συνολικού κόστους της επένδυσης»
3) «Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις για επενδυτικά σχέδια που επιχορηγούνται με ποσοστό δημόσιας δαπάνης ίσο με το 60% του συνολικού κόστους της επένδυσης»

Στο πλαίσιο του Μέτρου των ανωτέρω έργων, θα αναληφθούν δράσεις ενίσχυσης για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και αφορούν κυρίως τη φυτική παραγωγή. Μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων επιδιώκεται: Η μείωση του κόστους παραγωγής, η βελτίωση και ο αναπροσανατολισμός της παραγωγής και η εξασφάλιση υψηλής φυσικής αξίας στην αειφόρο γεωργία, η οποία θα είναι συμβατή με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home