Tuesday, March 21, 2006

Έγκριση μελέτης σχεδίου χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.)

Εγκρίθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Δημοσθένη Κατσίγιαννη η τροποποίηση των αποφάσεων ένταξης των ΣΧΟΟΑΠ στους παρακάτω Δήμους:

1) Δήμος Λεύκτρου: Αφορά την αύξηση προϋπολογισμού σε 322.267,78 € και την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της σύνταξης της μελέτης. Ορίζει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσής της την 31-7-2007.

2) Δήμος Οιτύλου: Αφορά την αύξηση προϋπολογισμού σε 547.561,00 € και την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της σύνταξης της μελέτης. Ορίζει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσής της την 31-12-2007.

3) Δήμος Τυρού: Αφορά την αύξηση προϋπολογισμού σε 54.523,43 € και την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της σύνταξης της μελέτης. Ορίζει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσής της την 31-7-2007.



Η Γενική Γραμματέας στις Βρυξέλλες

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα μεταβεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετέχει στην ετήσια σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 24 Μαρτίου στο κτίριο «Centre Borschette, Rue Froissart 36, B-1040 Bruxelles»

Στόχος της σύσκεψης των Βρυξελλών, είναι να συζητηθούν οι σημαντικές προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης για το έτος 2006 αναφορικά με την πρόοδο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, την ισορροπημένη υλοποίησή τους, τις προβλέψεις πληρωμών ανά πρόγραμμα, καθώς και να αξιολογηθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων λόγω εφαρμογής του κανόνα Ν+2.

Ενημερωτικές ημερίδες για τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των διαδικασιών σχεδιασμού του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο (2007-2013), η Περιφέρεια διοργάνωσε τρεις ενημερωτικές ημερίδες σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Στη Λακωνία, η ημερίδα θα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας (Νομαρχιακό Μέγαρο) στην Καλαμάτα και στην Αρκαδία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Σκοπός των ημερίδων αυτών είναι η ενημέρωση των τοπικών φορέων των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, για τις κατευθύνσεις της αναπτυξιακής στρατηγικής και την πορεία σχεδιασμού του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, καθώς και η παροχή διευκρινίσεων και οδηγιών για τη διαδικασία συμπλήρωσης από τους Τοπικούς Φορείς του «Τεχνικού Δελτίου αναγκαίου έργου ή Ενέργειας» που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προγραμματικής διαδικασίας.

Μιλώντας για τις ημερίδες αυτές
η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε

«Η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα και η διαβούλευση με τη Νομαρχιακή, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς ανάπτυξης του κάθε Νομού, είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα δώσει τη δυνατότητα ενός βελτιωμένου επιπέδου ζωής στους κατοίκους και τους πολίτες της Πελοποννήσου για τα επόμενα χρόνια.
Ετέθη χρονοδιάγραμμα και ως το τέλος Απριλίου περιμένουμε τις προτάσεις των φορέων και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εκπονηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου, για να κατατεθεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά το συγχρηματοδοτούμενο μέρος και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όσον αφορά το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί αμιγώς από Εθνικούς πόρους»

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα ενημερωτικές ημερίδες σε Κορινθία, Αργολίδα την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Στην Κορινθία, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορίνθου στις 10 π.μ., ενώ στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας στο Ναύπλιο στις 5 μ.μ.

Παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη παραχωρήθηκε δασική έκταση 43,3 στρεμμάτων στη θέση «Χονδρό Βουνό» στους Γαργαλιάνους για την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Η παραχώρηση διαρκεί όσο υφίσταται ο σκοπός για τον οποίο γίνεται και τελεί υπό τους παρακάτω όρους και υποχρεώσεις, η μη τήρηση των οποίων συνιστά λόγο υποχρεωτικής ανάκλησής της.

1) Μετά τη δημιουργία των εγκαταστάσεων θα φυτευτούν στο γύρω χώρο και στους διαδρόμους ανάμεσα στα γήπεδα φυτά θαμνώδους βλάστησης σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου Κυπαρισσίας

2) Ο παραχωρησιούχος πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις γραπτές υποδείξεις του Δασαρχείου Κυπαρισσίας

3) Να μην αλλάξει στο διηνεκές ο σκοπός της παραχώρησης

4) Να αναπτυχθεί και να προστατευθεί η δασική βλάστηση στο μη καταλαμβανόμενο από κτιριακές ή άλλες μόνιμες εγκαταστάσεις χώρο

5) Να οριοθετηθεί, με δαπάνη του Δήμου Γαργαλιάνων, με κτιστά ορόσημα η παραχωρούμενη έκταση και τα ορόσημα πρέπει να συντηρούνται στο διηνεκές για να είναι ευχερής ο έλεγχος της έκτασης σε σχέση με τη συνεχόμενη δημόσια δασική έκταση

6) Η οποιαδήποτε περίφραξη της έκτασης θα τελεί όσον αφορά τον τύπο κατασκευής υπό την έγκριση της υπηρεσίας

Υποψηφιότητες για τις αρχαιρεσίες νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Η Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη μετά τις αρχαιρεσίες της, έκανε γνωστό ότι οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Καταστατικού, θα διαρκέσουν από 21 Μαρτίου έως 4 Απριλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορεί να κατέρχονται μεμονωμένα ο καθένας με δικό τους ψηφοδέλτιο ή να συμμετέχουν σε ένα μόνο συνδυασμό.

Οι υποψηφιότητες κατατίθενται στην Εφορευτική Επιτροπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με συστημένη επιστολή. Η αίτηση θα πρέπει να περιέχει απαραίτητα:


1. Το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο ή όνομα συζύγου του υποψηφίου

2. Το όργανο για το οποίο επιθυμεί να εκλεγεί

3. Το όνομα του συνδυασμού στον οποίο ανήκει ή αν πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες ως μεμονωμένοι

4. Η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού μαζί με τις αιτήσεις των υποψηφίων γίνεται από το εξουσιοδοτημένο μέλος του συνδυασμού, το ονοματεπώνυμο του οποίου αναφέρεται στη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι εάν υπάρχουν υποψήφιοι διαμέσου ταχυδρομείου, ο φάκελος θα πρέπει να αναγράφει «ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-Υπόψη κ.κ. Μαρίας Καρρά, Αθανάσιου Κουτρή, Τέρμα Ερ. Σταυρού, 22 100 Τρίπολη»

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου 2006, από ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι 16.00 στο Εργατικό Κέντρο Τριπόλεως (Ελ. Βενιζέλου 39).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home