Thursday, March 09, 2006

Σύσκεψη για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Προγράμματος

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη σύσκεψη υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, με την ομάδα σχεδιασμού της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013) για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη αυτή καθορίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης με τους κοινοτικούς εταίρους.

Δόθηκαν τέσσερις προεγκρίσεις συμβάσεων

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη δόθηκε η προέγκριση συμβάσεων στα τέσσερα παρακάτω έργα:
1) «Βελτίωση-κατασκευή της Εθνικής Οδού Τριπόλεως-Σπάρτης, τμήμα Σελλασία-γέφυρα Κελαφίνας» προυπολογισμού 20.768.411 ευρώ
2) «Ανέγερση δημοτικού παιδικού σταθμού στο Δήμο Μελιγαλά» προυπολογισμού 340.000 ευρώ
3) «Ενίσχυση ψυκτικής ισχύος και παροχής ατμού του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης» προυπολογισμού 284.152 ευρώ
4) «Ύδρευση Δήμου Κοντοβάζαινας» προυπολογισμού 107.970 ευρώ

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

Στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου (4 μ.μ.) και το Σάββατο 11 Μαρτίου (09.30 π.μ.) διήμερο σεμινάριο επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Δ’ ΚΠΣ 2007-2013) και του Νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη με δηλώσεις της ανέφερε «Η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου για την επιμόρφωση των αιρετών και την ανάγκη παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης υλοποιείται με την έναρξη αυτών των σεμιναρίων στην Πελοπόννησο.
Η αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού καλείται να πρωταγωνιστήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση για την περιφερειακή τοπική ανάπτυξη ενεργά και αποτελεσματικά»

Παρουσίαση του νέου θεσμού περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια ενημέρωσης των Δημοσίων Αρχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων με τις εκτελέσεις έργων ή παροχής υπηρεσιών με συμβάσεις σύμπραξης, οι οποίες ανοίγονται μετά την εφαρμογή του νέου Νόμου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση του Ν.3389/2005 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 18.00 στην Τρίπολη στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (1ος όροφος Πνευματικού Κέντρου Τριπόλεως).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της ημερίδας έχουν ως εξής:

- «Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ»
Εισηγητής: Λεωνίδας Κορρές-Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

- «ΣΔΙΤ και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια»
Εισηγητής: Αθανάσιος Κουλουμπής-Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων

- «Η εφαρμογή του ΣΔΙΤ σε επενδύσεις μη ανταποδοτικές»
Εισηγητής: Στέφανος Αγιάσογλου-Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων

Με το νέο νόμο, προωθείται μία σειρά ρυθμίσεων, με τις οποίες επιδιώκεται η εξασφάλιση πόρων για την εκτέλεση έργων και την παροχή υπηρεσιών, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αποδέσμευση πόρων- μέσω της χρηματοδότησης έργων και υπηρεσιών και η αξιοποίηση των εξειδικευμένων στελεχών και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η μετάγγιση τους στο δημόσιο τομέα.

Όπως είναι γνωστό, η συνεργασία φορέων του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό τομέα αποτελεί μία δοκιμασμένη πρακτική, που έχει αποδώσει σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home